Καπνισμα: η Ελλάδα κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη

Στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν τα ποσοστά επιτυχούς διακοπής καπνίσματος που προκύπτουν από τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος. Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) διαθέτει ομάδα εργασίας για τη διακοπή καπνίσματος και τα τελευταία χρόνια εκπαίδευσε πάνω από 1.200 γιατρούς σε αυτόν τον τομέα. Σχεδόν το σύνολο των υπαρχόντων Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος στα Δημόσια και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στελεχώνεται από πνευμονολόγους που έχουν εκπαιδευτεί από την ΕΠΕ.

Αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, ο κ. Τουμπής ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι οποίες βασίζονται σε στοιχεία που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο, δεν είναι αθώο.

Όπως είπε, επιφέρει οξέα προβλήματα όπως είναι η βρογχοσύσπαση, καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει σωματίδια και ουσίες που δεν είναι αθώες. Παράλληλα, τόσο η Ευρωπαϊκή όσο και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία δεν το αποδέχονται ως μέσον διακοπής του καπνίσματος.

Χάρτης

Επικοινωνία

Χρυσούλα Ι. Τράμπαρη
Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος

Ευρυδάμαντος 22 - Αθήνα
Αγ. Σώστης 11745

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 22:00
Κατόπιν ραντεβού

Τηλ.: 210 9343583
Κιν.: 693 2280637
Fax : 210 9343583
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χρήσιμα Links

farmakeia

nosokomeia


face