Συναγερμός για επιστροφή της φυματίωσης

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας, με αφορμή το 21ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Μελέτη

Ο υπεύθυνος του Αντιφυματικού Ιατρείου του νοσοκομείου «Σωτηρία» κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου τόνισε ότι φυματίωση επανέρχεται από οικονομικούς μετανάστες από τις πρώην ανατολικές χώρες, όπου τα συστήματα Υγείας έχουν καταρρεύσει.

Μελέτη από τον Νομό Ξάνθης έδειξε ότι το 30% των νέων σπουδαστών είχαν θετική δερμοαντίδραση και το υψηλό ποσοστό αποδόθηκε στην πληθυσμιακή ιδιομορφία της περιοχής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σύστημα Υγείας πρέπει να κινητοποιηθεί, προκειμένου να αποτραπεί η επέκταση της νόσου στον πληθυσμό. Απαιτείται -είπαν- ειδική μέριμνα για την αντιμετώπιση όλων των μορφών φυματίωσης, με ενίσχυση των υποδομών, κυρίως για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την ελεγχόμενη θεραπεία.

Χάρτης

Επικοινωνία

Χρυσούλα Ι. Τράμπαρη
Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος

Ευρυδάμαντος 22 - Αθήνα
Αγ. Σώστης 11745

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 22:00
Κατόπιν ραντεβού

Τηλ.: 210 9343583
Κιν.: 693 2280637
Fax : 210 9343583
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χρήσιμα Links

farmakeia

nosokomeia


face