ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

Παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας μια ηλεκτρονική συσκευή, που επεξεργάζεται την αναπνοή του ασθενούς μέσω νανοτεχνολογίας και μπορεί να ανιχνεύσει με μεγάλη ακρίβεια τον καρκίνο του πνεύμονα, σύμφωνα με μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
Η ηλεκτρονική αυτή συσκευή χρησιμοποιεί προηγμένη νανοτεχνολογία παραγωγής ηλεκτρικού δυναμικού ή κρυστάλλους για να ανιχνεύει στον εκπνεόμενο αέρα οργανικές πτητικές ενώσεις, οι οποίες αποτελούν προϊόντα του φυσιολογικού ή παθολογικού μεταβολισμού των κυττάρων του οργανισμού. Ανάλογα με το είδος και την περιεκτικότητα των διαφόρων ουσιών, καταγράφει το οσφρητικό αποτύπωμα κάθε νοσήματος. Κάθε νόσημα μπορεί να παράγει καθ’ υπεροχή ορισμένες οργανικές πτητικές ουσίες. Για παράδειγμα, στον καρκίνο του πνεύμονα ανιχνεύονται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις κετόνες, κ.ά. Έτσι, με την ανίχνευση αυτών των ουσιών γίνεται η διάγνωση του συγκεκριμένου καρκίνου.Νοσήματα που ανιχνεύει η συσκευή είναι:
Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καρκίνος του πνεύμονα, κυστική ίνωση, μεσοθηλίωμα, σαρκοείδωση, φλεγμονώδεις παθήσεις του αναπνευστικού (λ.χ. βρογχιολίτιδες, κυψελίτιδες, λοιμώξεις από χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο κ.ά.), άσθμα.

Χάρτης

Επικοινωνία

Χρυσούλα Ι. Τράμπαρη
Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος

Ευρυδάμαντος 22 - Αθήνα
Αγ. Σώστης 11745

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 22:00
Κατόπιν ραντεβού

Τηλ.: 210 9343583
Κιν.: 693 2280637
Fax : 210 9343583
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χρήσιμα Links

farmakeia

nosokomeia


face