ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ (ΧΑΠ)Μ

Με τον όρο ΧΑΠ περιγράφουμε μια ομάδα παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος οι οποίες είναι χρόνιες και έχουν ως αποτέλεσμα την προοδευτική έκπτωση της αναπνευστικής λειτουργίας, τη δυσκολία δηλαδή της ροής του αέρα στους βρόγχους με επακόλουθη δυσκολία στην αναπνοή.

Οι κύριες παθήσεις που αποτελούν τη ΧΑΠ είναι η Χρόνια Βρογχίτιδα και το Εμφύσημα.Η ΧΑΠ είναι μία σοβαρή νόσος και αποτελεί την τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως και προβλέπεται ότι μέχρι το 2020 θα είναι η τρίτη αιτία θανάτου λόγω της ραγδαίας αύξησης της συχνοτητάς της.Η Χρόνια Βρογχίτιδα χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των βρόγχων, η οποία εκδηλώνεται με υπερπαραγωγή βλέννης και βήχα που διαρκεί τις περισσότερες ημέρες τριών συνεχόμενων μηνών και για δύο συνεχή έτη. Το Εμφύσημα εκδηλώνεται με δύσπνοια και οφείλεται στην καταστροφή των πνευμονικών κυψελίδων και κατά συνέπεια στη μεγάλη μείωση της επιφάνειας ανταλλαγής αερίων.

Χάρτης

Επικοινωνία

Χρυσούλα Ι. Τράμπαρη
Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος

Ευρυδάμαντος 22 - Αθήνα
Αγ. Σώστης 11745

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 22:00
Κατόπιν ραντεβού

Τηλ.: 210 9343583
Κιν.: 693 2280637
Fax : 210 9343583
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χρήσιμα Links

farmakeia

nosokomeia


face